Creati un dormitor minunat pentru copii

de

Copiii au imaginație nelimitată. Dormitorul este propriul lor spațiu privat. Un dormitor pentru copii ar trebui să hrănească atât imaginația incredibilă, cât și să fie o expresie a acestuia. Deci, atunci când proiectezi o cameră pentru copilul tău, ar trebui să ai cu siguranță contribuția lui. De asemenea, vă recomandăm să luați în considerare lucruri precum funcția - modul în care va fi utilizat spațiul. De asemenea, ar trebui să vă gândiți dacă doriți ca acest spațiu să poată crește împreună cu el / ea sau dacă sunteți pregătit pentru o reproiectare la fiecare nouă etapă a dezvoltării sale. Indiferent ce decideți, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să proiectați o cameră uimitoare pentru copilul dumneavoastră.

In primul rand, luati in considerare varsta. Copiii au nevoi diferite în diferite stadii de dezvoltare. Un copil mic sau un copil cu vârsta preșcolară are nevoie de mult spațiu, asa ca veti dori sa beneficieze de un spatiu larg deschis pe o podea mochetata, unde sa poata scoate jucarii cu care sa se joace. Un copil în vârstă de școală timpurie până la vârsta de 11 ani își va dori în continuare spațiu pentru a se juca, dar va avea nevoie și de spațiu pentru a lucra la activitatea școlară. Un birou solid și câteva rafturi sunt potrivite în această etapă. Un copil mai mare se pregătește pentru lumea adulților și, prin urmare, ar putea dori ca dormitorul lui să semene mai mult cu un spațiu pentru adulți. La toate vârstele, un set de jaluzele de calitate se pot îmbina cu decorul și pot promova somnul odihnitor de care toți copiii au nevoie.

Deși există lucruri pe care le puteți schimba în decor în timp, cum ar fi jucăriile și accesoriile, există ceva care poate fi suficient de neutru pentru a rămâne în spațiu, indiferent de modul în care se schimbă în timp. Articolele precum patul, rafturile, biroul și chiar jaluzelele pot rămâne în spațiul în schimbare dacă v-ați asigurat că toate au o calitate buna.

Alegerea unei scheme de culori este partea pe care copiii o adora. Au ocazia să se exprime și să se înconjoare de lucruri pe care le iubesc. Poate doriți să faceți ceva simplu, cum ar fi doar alegerea unei scheme de culori. Acest lucru vă va permite să schimbați lucruri precum lenjeria de pat și accesoriile pe măsură ce îmbătrânesc, mai degrabă decât să treacă printr-o transformare la scară completă. Articolele mai mari, cum ar fi mobilierul și culorile pereților, pot fi ancore în jurul cărora se schimbă restul peisajului. Culorile și texturile pot fi stratificate prin covoare și draperii.

Copilul tău are o singură copilărie. Decorarea camerei sale este o modalitate de a o face memorabilă. Având în vedere acest lucru, nu vă fie frică să fiți îndrăzneți. Dacă iubește spațiul cosmic, de ce să nu picteze cerul nopții pe tavanul său cu stele strălucitoare în întuneric? Culoarea ei preferată este violet? Ați putea găsi o nuanță care vă va plăcea amandurora pentru pereți și apoi utilizați articole precum jaluzelele și pernele pentru a adăuga adâncime și varietate schemei de culori.

Dormitorul copilului dvs. are un scop și adesea mai mult decât unul. Aceste scopuri sunt satisfacerea nevoilor sale de dezvoltare și de creație.  În primul rând, el trebuie să aibă un loc unde să doarmă. La urma urmei, la ce servesc dormitoarele?

Trebuie să aibă un spațiu de lucru. Un copil în vârstă de școală va avea nevoie de un birou, dar chiar și un copil mic ar trebui să aibă o masă de dimensiuni adecvate pentru a colora și a se juca. În funcție de interesele copilului dvs., acesta poate avea nevoie de spațiu pentru a lucra la proiecte de artă, puzzle-uri sau jocuri. Biroul său poate fi potrivit. Dacă nu, luați în considerare o zonă dedicată activităților sale extrașcolare.

Ar trebui să existe un loc de citit. În timp ce mulți copii citesc pe paturile lor, puteți avea o zonă de lectură desemnată cu scaun și lampă. De asemenea, ați putea crea un colț pentru lectură.

Nu treceți cu vederea spațiul de stocare. Copilul dvs. are nevoie de un loc unde să păstreze obiecte precum cărți, jucării și îmbrăcăminte. Acest lucru nu numai că îi oferă spațiu de stocare, ci și un loc unde să pună lucrurile când nu mai sunt utilizate.

Totul ar trebui să fie accesibil copilului vostru, el ar trebui să poată deschide și închide draperiile singur, să ajungă la rafturi, să folosească sertare și așa mai departe. Accesoriile sunt elementele mai mici care se adaugă interesului general al camerei. Acestea pot include corpuri de iluminat și lămpi, butoane de ușă, etc.

Copilaria este un moment magic, in care libertatea va poate permite sa explorati lumea si sa creati. Dormitorul este spatiul in care se intampla o mare parte din aceasta magie, asa ca ofera-i copilului tau un dormitor minunat!