Selectarea culorii vopselei pentru pereti

de PerdeleAcasa.ro

Atunci când selectați culorile vopselei, este esențial să o faceți corect. Alegerea nuanței sau a tonului de culoare potrivită poate fi o provocare pentru oricine.

Pentru început, trebuie să aveți un stil general de design pentru ca acest lucru vă va oferi direcție. Chiar dacă nu știți stilul vostru de design începeți cu reviste și decupați imagini cu ceea ce vă place. Gândiți-vă la toate mobilierele, covoarele și accesoriile pe care le veți folosi și apoi luați în considerare culorile vopselei care vă vor completa alegerile. Vrei ca vopseaua să fie o caracteristică sau ai un alt element în cameră pe care vrei să-l scoți în evidență? Culoarea vopselei  trebuie să vă susțină selecția și să curgă în alte camere ale casei.

Setează starea de spirit

Culorile vopselei vor seta atmosfera camerei. Albastrul și verdele se vor simți reci și proaspete, în timp ce roșul și portocaliul se vor simți calde. Ganditi-va la cum doriți să se simtă oamenii când intră în casa la voi.

Iluminatul

Iluminatul joacă un rol imens în modul în care este văzută culoarea vopselei. O mulțime de lumină naturală va afișa culoarea în nuanțele sale adevărate, iluminarea cu incandescență va aduce un ton cald, în timp ce lumina fluorescentă va emite tonuri de albastru rece. Luați în considerare iluminatul pe care îl utilizați în camerele voastre.

Ce culori de vopsea sunt corecte?

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, alegeți broșura companiilor de vopsele. Vor avea combinații de culori care au fost testate și vă oferă imagini care să vă arate cum arată.  Un sfat dupa ce ati ales culoarea finala, pentru potrivirea tavanului cu peretii, este sa folosiți 25% din culoarea peretelui, amestecat cu alb. În acest fel, culoarea tavanului se va amesteca întotdeauna perfect cu culoarea peretelui. Acest lucru funcționează numai dacă culoarea peretelui dvs. nu este o culoare închisă pentru început.

Dacă într-adevăr simțiți că nu puteți merge mai departe cu selectarea vopselei, poate că este timpul să apelati la experți. Aduceți-vă toate imaginile și specimenele pentru a le arăta direcția, iar designerul va putea interpreta ceea ce căutați cu adevărat și să va ajute sa creați spațiul frumos pe care îl doriți cu adevărat.