Cum sa alegi o perdea personalizata?!

de

Perdelele personalizate pot crea un sentiment de „acasă” în orice cameră. Cu toate acestea, crearea unui astfel de spațiu uimitor nu se întâmplă pur si simplu. În acest articol vom analiza ce obiective merită urmărite și vom explica opțiunile specifice de proiectare. Cu o selecție largă de culori, stiluri și materiale disponibile, se recomandă planificarea atentă.

În fiecare cameră și, uneori, în locuri diferite din interiorul unei camere, ar trebui să decideți ce este important pentru voi. Alegerile pe care le faceti vor modela rezultatele pe care le obțineți.

S-ar putea să pară evident, dar este important să ne amintim funcționalitatea; există lucruri pe care doriți să le facă perdelele alese și este înțelept să le aveți în vedere clar în orice moment. Dormitoarele care primesc lumina directă a soarelui vor rămâne mai răcoroase dacă alegeți material pentru perdele cu capacitate de protecție solară. Acest lucru este valabil mai ales în camerele orientate spre vest și cu atât mai mult unde somnul și relaxarea seara sunt un obiectiv. O zonă de living sau o bucătărie este adesea cel mai bine deservită de perdele transparente. Acestea permit o mișcare mai liberă a aerului și un flux de lumină mai abundent. În acest fel, o senzație relaxanta poate fi obținută în același timp cu menținerea confidențialității în timpul zilei.

Subiectul uniformității este strâns asociat funcției, dar merită o mențiune proprie. Nu este neobișnuit să căutați uniformitatea stilului și a țesăturii în mai multe camere. Acesta este un obiectiv demn, dar în funcție de casa și prioritățile pe care le aveti, aceasta poate aduce o provocare semnificativă. Perdelele nu trebuie să fie aceleași pentru a crea coeziune și echilibru în casa ta, dar trebuie luate decizii strategice. Făcută bine, complementaritatea între țesături, stiluri și culori poate aduce o contribuție uimitoare la estetica și starea de spirit a unei case.

Modul in care este cusuta perdeaua in partea de sus, are o implicatie directa in designul final. Pliul in forma de "s" reprezinta o alternativa simetrica si simplificata ce creeaza un aspect voluminos.

Perdeaua cu pliuri inversate este ideala pentru interioare moderne si ideala pentru o perdea care de cele mai multe ori va fi inchisa.

Exista si perdelele cu pliuri "creion" ideale pentru zone de living sau dormitoare, care se preteaza oricarui stil.

Selectarea corecta a tesaturii este definitorie. e exemplu, folosirea unei țesături de mătase sau a uneia cu luciu matasos poate crea un lux și o formalitate greu de realizat prin alte mijloace. Dacă esti in cautarea unui aspect mai relaxat, atunci perdelele de in care atarna pe podea la doi sau trei centimetri pot produce rezultate excelente. Dacă vreti intimitate și lumină, puteți combina perdele transparente cu draperiile opace.

Perdelele personalizate, bine planificate, create și instalate, pot oferi o plăcere cu adevărat copleșitoare. Intrarea într-o cameră care te îmbrățișează cu un sentiment de „acasă” este un sentiment greu de descris.