Idei de perdele pentru living si bucatarie

de

Cauti o perdea pentru living sau bucatarie? Te ajutam cu idei care sa aduca culoare, stil si personalitate, ferestrelor tale din bucatarie sau living.

Fiecare casa e diferita, dar indiferent de stil, situatie financiara sau tipul de familie, o perdea care sa fie frumoasa, trainica, relativ ieftina, practica si sigura, va fi pe gustul oricui.

 

Perdele pentru living

 

Îmbunătățirea stilului, culorii și personalității camerei dvs. de zi necesită conștientizare și efort. Pentru alegerea unei perele pentru camera de zi, ia in considerare urmatoarele aspecte:

stil - de obicei perdelele de living sunt simetrice;

marime - perdelele trebuie sa fie cel putin duble fata de latimea ferestrei, pentru a crea volum atunci cand sunt deschise

lungime - pana in podea ar fi lungimea perfecta, mai ales daca vrei sa creezi un look opulent, insa orice marime care se potriveste stilului tau este perfecta

montare - perdelele care sunt asezate fix sub tavan confera inaltime camerei, creand un look mai extravagant

materiale - panza tinde sa creeze o atmosfera linistita, in timp ce bumbacul si matasea pot semnifica luxul

confidentialitate - amintiți-vă că perdelele transparente pot fi frumoase, plutesc pe vânt și permit bucurarea unei priveliști sau a unei brize minunate.

 

Perdele de bucatarie

 

La fel ca dormitoarele pentru copii, bucătăriile sunt de obicei sărace în spațiu - chiar și atunci când sunt în plan deschis. Dulapuri, electrocasnice și accesorii generale pentru familie aglomerează de obicei zona. Uneori, genți de școală, dinozauri de jucărie și reviste se alătură luptei. Da, bucătăriile sunt de obicei spații agitate, dar cu ajutorul unui design reusit, ar putea sa nu para chiar asa.

Ar trebui, de asemenea, să spunem că perdelele sunt uneori impracticabile într-o bucătărie. Stropirea cu grăsime, ulei și alimente reprezintă provocări zilnice, plus că există și alte complicații (pe care le vom explica). O jaluzea romana poate funcționa bine, cu stivele sale uniforme, suprafețele netede și ridicarea verticală, făcând-o mai puțin vulnerabila la colorare și mai ușor de curățat atunci când este necesar. În mod similar, o draperie bine adunată în partea de sus a ferestrei poate arăta, de asemenea, grozav.

Ca alternativa ati putea lua in considerare si obloanele, de lemn plisate sau dintr-o varietate de nuante.

Bucatariile prezinta provocari si oportunitati unice: de exemplu, o perdea pe toata lungimea nu este neaparat adecvata pentru bucatarie. Pericolul de incendiu este de asemenea relevant si trebuie sa aveti grija cum pozitionati perdeaua pentru a nu se intalni cu flacara de gaz.

- Alegerea unei nuanțe neutre va crește adesea longevitatea soluției dvs. Bucătăria este o zonă grasă și activă a casei.

- Dacă aveți blaturi moderne și din oțel inoxidabil, cu culori albe fine, bucătăria dvs. ar putea beneficia de un contrast. Gri-urile clasice și chiar jaluzelele sau perdelele negre pot fi atât îndrăznețe, cât și frumoase.

- Ai o bucătărie foarte ocupată? Într-un spațiu încărcat cu o nepotrivire aglomerată de culori și forme, o perdea sau o umbră neutră simplă ar putea ajuta la aducerea liniștii conflictului vizual.

- Modelele cu dungi îndrăznețe (orizontale sau verticale) pot funcționa bine și în bucătării. Această abordare funcționează cel mai bine atunci când este completată de învelitoare de podea de aceeași culoare sau de o culoare complementară.

Vrei ca bucătăria ta să fie una dintre cele mai plăcute camere din casa ta. Veți petrece mult timp acolo. De asemenea, este posibil să aveți unele dintre cele mai semnificative conversații acolo.

În plus, alegerea draperiilor potrivite sporește gradul de intimitate și confort în propria locuință.