7 Secrete esentiale de știut inainte sa cumperi draperii

de

Dacă te-ai decis să cumperi draperii pentru înfrumusețarea sau reînnoirea casei tale, atunci ar fi bine să știi secretele prezentate în acest articol înainte de a le achiziționa.

Cu ajutorul perdelelor și draperiilor poți adăuga stil și culoare oricărei încăperi. Draperiile pot ajuta la definirea temei unui spațiu și pot adăuga o notă de finisare la decorul general al casei. Dacă nu ești sigur de unde să începi, acest ghid îți va veni în ajutor. Găsești aici toată inspirația și informațiile de care ai nevoie.

 

1.Există draperii frumoase pentru fiecare stil de decor.

 

Înainte de a începe să cauți draperiile perfecte, este mai bine să ai deja în minte câteva idei de draperii pentru ferestre. Draperiile sunt un instrument versatil care se poate potrivi cu aproape orice stil de decor. Dacă preferi o vibrație mai romantică, alege draperii de o culoare roșu/grena și poate cu modele înflorate pentru dormitorul tău. Pentru un stil minimalist poți alege draperii uni sau draperii cu modele geometrice. Pentru un stil de lux și rafinament alege nuanțe aurii și materiale lucioase precum e catifeaua. Draperiile se găsesc într-o gamă variată de modele, culori, materiale, texturi și se pot combina cu ușurință cu orice stil dorit.



2.Cum se măsoară perdelele și draperiile.

 

Unul dintre cei mai importanți pași pentru a obține draperiile potrivite este să te asiguri că iei măsurile corecte. Draperiile nepotrivite pot face ca o cameră, altfel frumos decorată, să pară dezordonată și neîngrijită. Poți măsura draperiile și perdelele astfel:

 

  • Pentru lățime se calculează: lungimea sistemului de prindere x 2 sau 2,5. Excepții: dacă atârni perdelele sau draperiile doar pentru a încadra o fereastră și nu intenționezi să le pliezi, poți rotunji până la 1,5 ori lățimea.

  • În privința lungimii, nu există un răspuns corect sau greșit, fiind la libera alegere.

 

3.Cum se instalează corect draperiile.

 

Înainte de a începe să agăți draperiile, este important să știi în ce urmează să te bagi. Instalarea draperiilor nu este dificilă, dar necesită o anumită pregătire în prealabil. Iată care sunt pașii de bază pentru instalarea draperiilor:

 

  • Marchează locul unde vor fi puse suporturile ținând cont de lungimea dorită a draperiei.

  • Fă găuri în locul marcat.

  • Înșurubează suporturile.

  • Atașează draperia la tijă.

  • Așează tija în suporturi.

 

4.Cele mai potrivite draperii pentru fiecare cameră.

 

Există anumite draperii care funcționează cel mai bine pentru anumite camere. Draperiile lungi și ample pentru ferestre arată minunat în camerele de zi și dormitoare. Cu toate acestea, acestea nu sunt recomandate pentru bucătării. Ferestrele bucătăriilor sunt îmbrăcate în general cu perdele și draperii mai scurte.

 

5.Cele mai bune tipuri de țesături pentru draperii.

 

Cu atât de multe țesături diferite, cum poți să te asiguri că o găsești pe cea mai potrivită pentru camera ta? 

Diferite țesături sunt ideale pentru diferite încăperi. De exemplu, perdelele și draperiile din poliester funcționează bine în dormitoare, dar nu sunt potrivite pentru bucătării, deoarece materialul este inflamabil și absoarbe mirosurile. Pe de altă parte, inul este o țesătură excelentă pentru bucătărie, dar și pentru camerele de zi fiind un material ușor, luminos și antialergic. Pentru dormitoare se recomandă draperii catifea, draperii blackout și draperii din stofă pentru că blochează eficient lumina și ajută la un somn odihnitor. Aceste draperii sunt ideale și pentru living la care se adaugă draperii din tafta și draperii din satin pentru un plus de eleganță.

 

6.Cum să găsești tijele potrivite pentru draperii.

 

Tijele pentru draperii sunt cheia pentru un aspect frumos al ferestrelor. Atunci când sunt plasate prea sus sau prea jos, poate face ca prezentarea draperiilor să pară nepotrivită. În general, draperiile ar trebui să fie montate la 10 - 15 cm deasupra cadrului ferestrei pentru a le oferi un efect grandios. Acum se găsesc pe piață o gamă diversă de tije pentru draperii de diverse culori, materiale și modele. Acestea se aleg în funcție de preferințele fiecărui client și de asortarea lor cu draperiile sau întreaga încăpere.

 

7.Accesorii importante pentru draperii.

 

Accesorizează-ți draperiile cu feronerie frumoasă pentru draperii! Tieback-uri, inele, agrafe și cleme, toate acestea pot duce ferestrele tale la un cu totul alt nivel.



În magazinul nostru online de perdele și draperii vei găsi cu siguranță modelele perfecte de draperii, perdele și accesorii pentru casa ta indiferent că dorești să-ți amenajezi bucătăria, dormitorul sau living-ul, iar la comenzi peste 600 lei, ai transport gratuit.

Alegi modelul favorit. Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă.

 

Și plasezi comanda online. Atât de simplu!