Au devenit draperiile demodate?

de

Draperiile nu sunt demodate. Ele țin pasul cu tendințele și pot fi folosite atât în designul interior modern, cât și în cel tradițional. Perdelele și draperiile sunt tratamente clasice decorative și funcționale pentru ferestre. Ele sunt multifuncționale, versatile, accesibile și eficiente pentru ferestrele noastre.

 

Pentru a înțelege mai bine de ce draperiile nu sunt de modă veche, iată o listă ce conține câteva dintre avantajele sale unice.

 

Motive pentru care draperiile nu sunt demodate:

 

#1 Draperiile sunt multifuncționale.

Draperiile oferă mai multe funcții pentru casa noastră, printre care se numără următoarele:

 

Oferă un plus de intimitate.

Draperiile se folosesc pentru a acoperi ferestrele din interiorul casei. Acest lucru oferă ție și familiei tale intimitatea de care ai nevoie.

 

Acționează ca un izolator.

Draperiile pot izola termic o cameră reducând pierderea de căldură semnificativ datorită proprietăților diferitelor sale straturi de țesătură. Ele sunt de două ori mai eficiente în controlul temperaturii camerei decât jaluzelele de fereastră.

 

Se folosesc pentru a controla cantitatea de lumină naturală dorită într-o cameră.

Te poți folosi de draperii pentru a bloca total lumina să pătrundă într-o cameră așa cum sunt draperiile blackout, draperiile din catifea sau stofă. 

 

Pentru modificarea aspectului dimensiunii camerei.

Pe lângă controlul fluxului de lumină, draperiile pot schimba sau modifica dimensiunea vizibilă a unei încăperi. Pentru a face ca o cameră să pară mai mare, poți folosi draperii în culori identice cu tonul pereților. Nu trebuie să fie culoarea exactă, dar trebuie să aibă același grad de intensitate a culorii.

Acum, dacă vrei să o faci să pară mai mică, poți folosi culori puternice care să contrasteze culorile pereților. De asemenea, puteți folosi țesături mai grele pentru a produce un mediu confortabil de care camerele mari nu dispun.

 

Amortizează împotriva zgomotelor și a sunetelor.

Draperiile pot servi drept amortizor de zgomote și sunete, așa cum pot face covoarele. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea calității sunetului și la reducerea vibrațiilor în orice cameră în care le instalezi.

 

În scop decorativ.

Draperiile au capacitatea de a-ți face casa să arate superb. Poate schimba senzația și aspectul unei încăperi pentru a o face mai elegantă și mai stilată. Este una dintre cele mai ușoare și mai accesibile modalități de a spori frumusețea unei încăperi. Poți opta pentru draperii de in pentru un aspect natural, draperii cu motive florale pentru o atingere delicată, draperii uni pentru un aspect minimalist sau altceva.

 

#2 Draperiile sunt versatile.

Spre deosebire de alte elemente de acoperire a ferestrelor, draperiile sunt versatile. Ele pot acoperi ferestre mari pentru care nu există alte variante de acoperire. În plus, sunt mai ușor de curățat și de înlocuit decât jaluzelele, obloanele sau umbrelele.

 

#3 Draperiile sunt accesibile.

Draperiile sunt mult mai ieftine decât alte modalități de a acoperi ferestrele. Draperiile se găsesc într-o varietate de materiale, modele și stiluri pentru a se potrivi cu decorațiunile casei tale. De asemenea, sunt suficient de ieftine pentru a-ți permite să cumperi mai multe seturi fără grija bugetului. 

 

#4 Draperiile sunt eficiente pentru utilizare.

Dintre toate tratamentele disponibile pentru ferestre, draperiile sunt cele mai eficiente. Sunt multifuncționale, necesită puțină întreținere și sunt convenabile pentru a fi instalate sau înlocuite atunci când este necesar. Sunt ușoare, practice și se pot îmbina bine cu orice temă sau stil decorativ.

 

Ție ce tip de draperii ți-ar plăcea cel mai mult la tine acasă - locul în care familia petrece cel mai mult timp împreună? Te rog scrie-ne într-un comentariu viziunea ta și noi te vom ajuta cu cel mai mare drag.