Cele mai bine pastrate secrete ale designerilor pentru draperii

de

Cele mai bine păstrate secrete ale designerilor pentru draperii nu se găsesc ușor. Cu mii de modele de țesături, ornamente complicate, stratificare, feronerie și multe altele, designul draperiilor este o artă și o știință complexă. Dar, la Perdele Acasa nu trebuie să îți faci griji, designerii noștri au experiență și te vor ajuta cu plăcere să descoperi draperiile perfecte pentru dormitor sau living. 

În acest articol vom împărtăși cu tine unele dintre cele mai bine păstrate secrete de la cei mai importanți designeri de interior și decoratori din industrie.

 

1. Prelungește ferestrele cu ajutorul draperiilor.

 

Pentru draperii precum cele pe care le vezi în reviste sau pe pinterest, este esențial să știi exact cum și de unde să le atârni. Un sfat de la Gideon Mendelson, unul din cei mai buni designeri de draperii ne spune următoarele: "Încercați să atârnați tijele pentru draperii cât mai aproape de tavan. Acest lucru atrage privirea în sus și ajută la accentuarea verticalității". 

Nu numai că acest lucru creează iluzia unor ferestre mai înalte, dar permite și o cantitate mai mare de lumină naturală să pătrundă în cameră. 

 

2. Lungimea draperiilor contează.

 

În timp ce tijele bine plasate pot face toată diferența, draperiile prea scurte (ca multe opțiuni de pe raft) "fac exact ceea ce fac pantalonii prea scurți": adică taie designul ferestrelor, făcând ca încăperea să pară „scurtă, butucănoasă și ciudată”, spune designerul de interior Emily Henderson. 

Soluția? Ia în considerare aceste trei lungimi clasice: 

 

  • Plutirea ușoară - Draperii la mai puțin de un centimetru deasupra podelei. Aceasta le permite să atârne complet drepte pentru un aspect clar și curat. O altă opțiune? 

  • Sărutul - Draperiile ating ușor podeaua. "Aceasta este preferata mea, deoarece arată cel mai elegant, dar este cel mai greu de realizat", notează Henderson. Și, în cele din urmă, există: 

  • Balta - "Aceasta este cea mai bună pentru romantici sau pentru cei care caută o atmosferă mai feminină, din lumea veche, europeană", spune ea. „Dacă vă lăudați cu țesături de înaltă calitate, cum ar fi draperii din in sau draperii din catifea, băltirea poate fi folosită pentru a sublinia și mai mult textura frumoasă a draperiilor.” notează ea.

 

3. Alege culori inspirate din natură.

 

Designerii ne atenționează că paletele de culori moi, inspirate din natură, pot completa o cameră în mod armonios. "Dacă te întorci la natură și vezi cum toate aceste culori funcționează împreună în mod organic, le poți aplica cu ușurință și unui spațiu" ne spune Handerson. Ia în considerare posibilitatea de a permite unui tablou să inspire schema de culori și designul întregii camere, de la grădinile în stil impresionist ale lui Monet la peisajele marine ale pictorilor locali.

 

4. Nu uita de funcționalitatea draperiilor.

 

În timp ce designul draperiilor începe adesea cu viziunea ta pentru cameră, considerații precum controlul luminii și al căldurii, precum și stratificarea cu alte tratamente pentru ferestre te vor ajuta să alegi draperiile care se potrivesc cel mai bine stilului tău de viață și nevoilor tale. "Gândiți-vă cât de des intenționați să deschideți și să închideți draperiile", sugerează familia Novogratz, o echipă de design interior formată din soț și soție. "Sunteți o persoană care o face zilnic? Doriți draperii astfel încât să aveți mereu lumina soarelui, dar să aveți și intimitate?". De exemplu, draperiile blackout, împreună cu draperiile din stofă sunt create din țesătură grea, astfel că blochează lumina să pătrundă în cameră în proporție ridicată și funcționează ca un izolator termic și fonic. 

 

Cauți draperii pentru dormitor/ draperii pentru sufragerie la prețuri competitive și calitate excelentă? În magazinul nostru online de perdele și draperii, găsești o gamă variată de draperii pentru dormitor sau living pentru toate gusturile și toate buzunarele: draperii catifea, draperii stofa, draperii tafta, draperii blackout, draperii pentru copii, draperii satin, draperii in, etc. În permanență avem pe stoc peste 600 de modele de perdele, draperii și diverse materiale textile, pentru a satisface dorințele oricărui client, indiferent de tendință. 

 

Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă. Și plasezi comanda online. Atât de simplu!