Cele mai bune idei de perdele si draperii pentru o camera vesela a copilului

de

Pentru a găsi cele mai potrivite modele de perdele și draperii pentru camera copilului tău este nevoie să ții cont de câteva aspecte importante.

Deși pentru multe persoane fereastra înseamnă doar o sursa de iluminare, când vine vorba de camera copilului, lucrurile stau diferit. 

Pentru copii, ferestrele sunt interpretări ale lumii exterioare. Camera celui mic reprezintă universul lui personal. Locul unde se simte liber, creativ, relaxat și în siguranță. 

În continuare îți vom prezenta:

Secretele care te vor ajuta să faci din camera copilului tău un loc vesel și confortabil.

Cel mai important aspect, atunci când incepi decorarea camerei copilului tău este să-l întrebi ce îsi dorește cu adevărat. Printr-un dialog simplu, vei afla în mare parte care sunt gusturile sale. 

În același timp, trebuie să ținem cont că copii sunt în creștere, iar gusturile lor se vor schimba odată cu vârsta. Deci al doilea aspect foarte important este  vârsta și personalitatea copilului

De exemplu, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, se recomandă să iei în considerare desenele lor preferate și să alegi culoarea care le place lor cel mai mult. De obicei, băieții aleg albastru sau verde, iar fetele aleg roz sau violet.

Pentru fetele mai mari, se recomandă fie draperii din bumbac cu modele florale, fie draperii din catifea, roz sau mov.

Ce tip de materiale sunt recomandate pentru camera copilului?

În general, camera copilului ar trebui să fie luminoasă, pentru ca el să poată să se joace și să desfăsoare diferite activități într-un mediu confortabil.

Pentru perdelele din camera copiilor sunt recomandate materiale mai ușoare și lucioase, cum ar fi voalul, satinul dar și inul, fiind o variantă potrivită pentru un aspect natural. 

Pentru că copiii mai mici au nevoie să doarmă în timpul zilei, draperiile pentru camera copilului trebuie să fie dintr-un material care blochează lumina naturală în orice moment al zilei. Astfel, poți controla eficient nivelul de lumină care patrunde în cameră indiferent dacă doarme sau se uită la desene animate.

Modele de draperii și perdele care înveselesc camera copiilor mici

Draperie din satin cu imprimeuri cu prințesa Sofia, din îndrăgitul desen animat Disney – Sofia the first. Culoare si veselie in camera copilului.

https://perdeleacasa.ro/draperii/draperii-model-pentru-copii/draperie-saten-model-copii-id-684 

Draperie din satin pentru camera copiilor,  cu imprimeuri din desenul animat Cars ideale pentru o cameră veselă, jucăușă și creativă.

https://perdeleacasa.ro/draperii/draperii-model-pentru-copii/draperie-satin-model-pentru-copii-cu-masini-cars-pa1367 

Perdea din voal model pentru copii cu Mikey/Minnie Mouse potrivite atât pentru băieți cât și pentru fete. Aceste perdele permit ca lumina să patrundă ușor prin voalul semi-transparent, fin.

https://perdeleacasa.ro/perdele/perdele-modele-copii/perdea-voal-model-copii-id-695-pa1381 

Perdea din voal model pentru copii cu personaje din Frozen. Predominant în nuanțe de albastru, va accentua atmosfera colorată din dormitorul celor mici.

https://perdeleacasa.ro/perdele/perdele-modele-copii/perdea-voal-model-copii-id-694 

Cum se măsoară lățimea și lungimea perdelelor și draperiilor?

Lățimea perdelei și draperiei se calculează astfel: Lungimea sistemului de prindere x 2 sau 2,5. 

Excepții: dacă atârni perdelele doar pentru a încadra o fereastră și nu intenționezi să le pliezi, poți rotunji până la 1,5 ori lățimea.

În privința lungimii, nu există un răspuns corect sau greșit, fiind la libera alegere.