Cum pot alege cele mai bune draperii din tafta?

de

Deși, de obicei, nu li se acordă multă atenție, tipul potrivit de draperii din tafta poate spori foarte mult frumusețea oricărei încăperi. 

 

Ce este tafta?

Tafta este o țesătură netedă, care poate fi realizată din fibre sintetice sau din mătase. Anumite tipuri de taftă sunt destul de rigide și își mențin bine structura. Acest lucru o face o alegere bună pentru produse de înaltă calitate, cum ar fi rochiile de ocazie și draperiile. Draperiile din taftă de mătase oferă un sentiment de eleganță oricărui dormitor sau living.

În ciuda faptului că se spune că este puțin rigidă prin natura sa, atunci când o atingi, tafta are o senzație incredibilă care transmite imediat lux, fiind netedă și cu o suprafață strălucitoare. 

 

Care este originea și istoria taftei?

 

Tafta este un cuvânt persan care înseamnă "țesut răsucit". Această țesătură își are originea în Attabiya, în Bagdad, undeva în secolul al XII-lea. În ultima vreme, Italia și Franța au fost țările de origine ale țesăturii. De asemenea, a fost fabricată în Japonia până în anii 1950. În prezent, cea mai mare parte a producției de tafta de mătase brută are loc în India și Pakistan. 

Tafta este una dintre cele mai luxoase țesături cunoscute de om. Se găsește într-o gamă largă, cum ar fi moale sau rigidă, ușoară sau de greutate medie, transparentă sau opacă, cu carouri sau cu imprimeuri. Țesătura este cunoscută în special pentru strălucirea și textura sa crocantă, rigidă și alunecoasă.

 

La ce se folosește tafta?

 

Datorită aspectului și senzației sale bogate și luxoase, tafta este folosită pentru a confecționa rochii de mireasă, rochii de seară, rochii de bal, jachete și alte tipuri de haine de petrecere. Varianta mai rigidă de taftă poate fi folosită și pentru a confecționa draperii, deoarece țesătura își păstrează forma atunci când este strânsă, îmbunătățind astfel estetica unei încăperi. Printre alte utilizări ale taftei se numără: huse de perne, genți de mână, saci de dormit, perdele de duș, plapume realizate din această țesătură cu aspect elegant, etc.

De asemenea, tafta a fost folosită la fabricarea parașutelor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Cum alegi cele mai bune draperii din taftă?

 

Pentru a face acest lucru, este de obicei important să se evalueze atât aspectul, cât și funcția camerei. De exemplu, o cameră de zi formală care găzduiește mobilier antic ar arăta foarte bine cu draperii cu lungimea până la podea. În schimb, aceleași draperii ar putea fi un pericol în camera unui copil. În acest caz, cele mai bune ar fi draperiile simple de taftă care să acopere doar ferestrele expuse.

 

Atunci când alegi draperii de tafta, este important să determini și ce dimensiune este necesară. Persoanele care cumpără draperii noi pentru a le înlocui pe cele vechi, murdare sau rupte ar trebui să măsoare simplu lățimea și lungimea produsului preexistent. În schimb, cei care cumpără draperii noi trebuie să măsoare lățimea și lungimea ferestrei care urmează să fie acoperită și să se adauge metraj suplimentar. 

 

Evaluarea schemei de culori a camerei în care vor fi amplasate draperiile de taftă este un alt pas important. Decoratorii ar trebui să analizeze cu atenție culorile dominante actuale din cameră, precum și să determine orice posibile culori complementare. În cele mai multe cazuri, draperiile nu ar trebui să fie punctul focal principal într-o cameră, ci ar trebui să complementeze mobilierul care se află deja acolo.

 

Cauți draperii tafta pentru dormitor/ sufragerie/camera copiilor la prețuri competitive și calitate excelentă? În magazinul nostru online de perdele și draperii, găsești o gamă variată de draperii pentru dormitor sau living pentru toate gusturile și toate buzunarele:, draperii stofa,draperii blackout, draperii in, draperii catifea, draperii pentru copii, draperii satin, etc. În permanență avem pe stoc peste 600 de modele de perdele, draperii și diverse materiale textile, pentru a satisface dorințele oricărui client, indiferent de tendință. 

 

Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă. Și plasezi comanda online. Atât de simplu!