Cum se masoara perdele?!

de

CÂT DE LARGI AR TREBUI SĂ FIE PERDELELE?

Pentru a vă asigura că panourile cortinei arata ample când sunt închise, acestea ar trebui să aibă o lățime combinată, care este de 2 până la 2,5 ori lățimea ferestrei / tijei. Perdelele pliate franțuzești și cele  stilizate pliate au 2: 1 până la 2,2: 1 plin încorporate , deci dacă apelati la stilul pliat francez pliat sau croit, ar trebui să comandați perdelele care se potrivesc lățimii ferestrei (tijei). Îți vor acoperi fereastra cu o plinătate plăcută.

Excepții: dacă atârnați perdele doar pentru a încadra o fereastră și nu intenționați să le închideți, puteți rotunji până la 1,5 ori lățimea.

CÂT DE LUNGI AR TREBUI SĂ FIE PERDELELE?

Nu există un răspuns corect sau greșit la această întrebare. O regulă generală este că este întotdeauna mai bine să mergi mai sus și să mergi pe toată lungimea, indiferent de dimensiunile ferestrelor tale.

Pistele arată cel mai bine atunci când sunt montate direct pe tavan. Acestea funcționează perfect cu perdele pe toată înălțimea. Lansetele sunt de obicei montate între tavan și fereastră. Dacă ți se pare greu să te hotărăști foloseste regula treimilor.

Unde ar trebui să fie partea de jos a perdelelor?

Plutind deasupra podelei. Creează un aspect plutitor „respirabil”. Dacă doriți să aveți perdele drepte, aceasta este cea mai bună opțiune.

Doar lovind podeaua. Este greu de corectat, dar creează un aspect clasic și personalizat.

Draperiile se extind pe podea cu doi până la cinci centimetri. Acest lucru adaugă confortul spațiului. Este cel mai bun model pentru cei care caută stilul european și sentimentul romantic. Un alt avantaj al alegerii acestuia, este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la măsurarea de precizie în lungime. Dezavantajul este că necesita o întreținere mai amanuntita și, dacă aveți animale de companie, s-ar putea să nu fie cea mai bună varianta.