Descopera cele mai potrivite perdele pentru bucataria ta de vis

de

Bucătăria este, de obicei, cea mai îndrăgită și aglomerată cameră a unei case. Este locul unde se gătește cu mult drag și locul unde oamenii se adună și petrec clipe minunate împreună. 

Perdelele fac parte din cele mai frumoase elemente decorative care se pot folosi într-o bucătărie. Designul lor poate avea un impact major și pot schimba total atmosfera încăperii transormând-o într-un loc al conexiunii, al iubirii și al amintirilor prețioase petrecute împreună cu familia.

Astfel că, în acest articol vom avea grijă ca tu să alegi cele mai potrivite perdele pentru bucătăria ta de vis.

Ce tip de materiale sunt recomandate pentru perdelele din bucătărie? 

Cele mai recomandate materiale pentru perdelele din bucătărie sunt cele din in și tul, oferind un aspect luminos și natural încăperii.

Alegând perdele din tul brodate vei crea o atmosfera romantică, jucaușă și feminină în orice cameră. Perdelele din tul dispersează lumina, lăsând soarele să pătrundă în cameră.

Tulul este unul din cele mai populare materiale pentru perdelele ferestrelor. Țesătura lui este ușoară, luminoasă și nu numai că protejează locuitorii camerei de ochii curioșilor, dar este capabilă să schimbe dimensiunile spațiului și să transforme interiorul camerei într-o atmosferă încântătoare.

De ex, perdeaua din tull cu benzi satinate în culori neutre pentru iubitorii cafelei creează o atmosferă relaxantă în spațiul în care se pregătesc bunătăți pentru întreaga familie. 

Perdelele din in avantajează orice stil decorativ. Are abilitatea de a absorbi apa și de a se usca foarte repede, oferind astfel posibilitatea unei curățări rapide și eficiente. De asemenea, inul este o țesătură mai puțin inflamabilă în comparație cu alte materiale, fiind ideal pentru bucătărie.

Inul este sigur pentru sănătatea ta, deoarece nu există nici un produs chimic implicat în procesul său de producție.

Ce modele de perdele sunt recomandate în bucătărie?

  • Printurile florale oferă un aspect delicat și pot crea o atmosferă primăvăratică.

  • Printurile cu animăluțe oferă un aspect jucăuș și vesel oferind acel sentiment de a fi una cu natura.

  • Printurile cu fructe oferă un aspect fresh și încântător.

  • Printurile cu boabe de cafea sau elemente de bucătărie oferă o atmosferă caldă ce adună familia și prietenii împreună.

  • Printurile abstracte oferă un stil modern și minimalist.

  • Perdelele brodate oferă un aspect elegant și luminos ce transformă bucătăria într-o încăpere de lux.

Vezi aici mai multe modele de perdele pentru bucătărie din care să te inspiri.

Ce mărime se recomandă pentru perdelele din bucătărie?

În funcție de locul în care este poziționată fereastra: deasupra blatului de lucru, lângă chiuvetă, lângă ușă, etc., se recomandă diferite mărimi.

Dacă fereastra ta se situează deasupra chiuvetei, atunci ar fi de preferat să alegi o perdea de bucătărie scurtă, luminoasă și transparentă pentru a oferi o cantitate egală de lumină pe blatul de lucru. 

Dacă fereastra se află lângă ușă, perdelele trebuie să se întindă până la podea, pentru a da impresia de spațialitate, înălțime și pentru a înfrumuseța decorul.

Ce perdele de bucătărie să alegi în funcție de culoarea pereților

Dacă pereții bucătăriei tale sunt albi, atunci alegerea indicată sunt perdelele multicolore care aduc un plus de culoare încăperii. Sunt ideale perdelele cu imprimeuri sau broderie colorată.

Dacă pereții sunt viu colorați, atunci poți opta pentru clasicele și elegantele perdele albe. Acestea se vor afla într-un contrast superb nu doar cu pereții, ci și cu blatul de lucru și restul obiectelor din bucătărie.

Draperii pentru bucătărie

Când vine vorba de draperiile pentru bucătărie cele mai recomandate materiale sunt cele naturale cum ar fi draperiiile din in și draperiile din bumbac.