Ghid: Cum sa alegi cele mai bune draperii pentru dormitor

de

Alegerea celor mai potrivite draperii pentru dormitor nu este una ușoară având în vedere diversitatea de modele, materiale și culori. 

Tipul potrivit de draperii ajută la crearea unei atmosfere plăcute într-o încăpere prin filtrarea luminii, oferind în același timp izolare și intimitate. Dar există mai multe funcționalități de luat în considerare în afară de estetică, intimitate și izolare atunci când vine vorba de alegerea draperiilor pentru un dormitor. Acest lucru se datorează faptului că o alegere greșită a draperiilor îți poate afecta calitatea somnului.

 

Cum? 

Potrivit Fundației Naționale a Somnului, o cale nervoasă de la retina ochiului din zona hipotalamusului din creier este stimulată prin expunerea la lumină. Hipotalamusul are un centru special cunoscut sub numele de nucleul suprachiasmatic (SCN), care funcționează ca un ceas intern. Atunci când SCN este stimulat, acesta afectează întregul organism prin eliberarea de hormoni stimulatori precum cortizolul și suprimarea hormonului somnului, melatonina. Dacă ochiul detectează lumină, acesta pornește un model reglementat de activități în organism, ca urmare, trezindu-te în mijlocul nopții și a somnului.

 

De aceea, trebuie să alegi cu grijă draperiile din dormitor, astfel încât să blocheze eficient farurile, luminile de pe stradă și alte surse de lumină care se infiltrează prin ferestre pentru ca tu să ai un somn odihnitor și eficient.

În acest ghid, am adunat informații esențiale pentru a te ajuta să alegi draperiile potrivite pentru dormitorul tău, astfel încât să se potrivească nevoilor tale.

 

Alegerea materialului potrivit pentru draperiile din dormitor

 

Experții în design interior sugerează utilizarea de țesături grele pentru draperiile din dormitor, deoarece acestea oferă o mai bună filtrare a luminii, izolație și intimitate. Unele dintre țesăturile comune luate în considerare de proprietarii de case sunt draperiile din stofa, draperii din catifea și draperiile blackout.

 

  • Draperii din stofa.

Draperiile din stofa sunt o alegere bună dacă dorești să creezi un aspect luxos sau formal în dormitorul tău. Această țesătură grea oferă o textură bogată și profunzime camerei tale. De asemenea, se completează cu mobilierul, oferind astfel un aspect foarte rafinat spațiului tău.

 

  • Draperii de catifea.

Catifeaua este o țesătură grea cu fibre groase și dense care blochează lumina mai eficient decât stofa oferind o izolare sporită împotriva frigului și a umezelii. Această țesătură ajută, de asemenea, la blocarea prafului și a poluanților care pătrund în încăpere, ceea ce o face o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care sunt alergice la astfel de elemente externe. Un alt avantaj al draperiilor din catifea este caracteristica lor de izolare fonică, care favorizează o atmosferă liniștită într-un dormitor.

 

  • Draperii blackout

Acest tip de draperie ajută la controlul nivelului de lumină exterioară și la crearea unui spațiu întunecat. 

Draperiile blackout sunt o alegere ideală dacă ferestrele dormitorului tău permite să intre multă lumină în cameră în timpul zilei sau al nopții. După cum sugerează și numele, aceste draperii blochează complet lumina. Această țesătură este acoperită cu substanțe chimice inofensive care ascund porii minusculi ai țesăturii prin care trece lumina. De asemenea, draperiile blackout  au proprietăți termice limitate și te pot ajuta să minimizezi sunetele externe. Astfel devin o alegere excelentă atunci când dormitorul tău este situat lângă o stradă aglomerată și zgomotoasă. 

 

Cum să alegi culoarea și modelul potrivit pentru dormitorul tău.

 

Atunci când alegi culoarea și modelul pentru draperiile din dormitor, stabilește pentru început dacă dorești ca acestea să iasă în evidență sau să se integreze în decorul camerei. 

 

Pentru o declarație îndrăzneață, optează pentru culori precum: negru, nuanțe de albastru, gri, roșu aprins, galben, portocaliu, verde sau violet. 

Dacă dorești un aspect moale, care să se armonizeze cu restul camerei, alege culori neutre, dar asigură-te că obții tipul potrivit de țesătură pentru a controla lumina.

 

Draperiile cu model funcționează bine atunci când nu ai prea multe modele în alte elemente din dormitor, cum ar fi lenjeria de pat, mobilierul, tapițeria, covoarele și arta murală. Începând de la puncte mici, dungi elegante, dungi în carouri până la modele geometrice și imprimeuri grafice excentrice, ai o mare varietate de unde să alegi atunci când ai elemente de decor de culoare solidă în casă, așa cum am menționat mai sus. 

 

Acum că ai citit acest ghid pentru alegerea draperiilor potrivite pentru dormitor, sperăm că poți lua cea mai bună decizie de cumpărare pentru casa ta.

Cauți draperii pentru dormitor la preț mic și calitate excelentă? În magazinul nostru online de perdele și draperii, găsești o gamă largă de draperii pentru dormitor sau living pentru toate gusturile și toate buzunarele: draperii stofa, draperii catifea, draperii blackout, draperii pentru copii, draperii tafta, draperii satin, draperii in, etc. În permanență avem pe stoc peste 600 de modele de perdele, draperii și diverse materiale textile, pentru a satisface dorințele oricărui client, indiferent de tendință. 

 

Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă. Și plasezi comanda online. Atât de simplu!