Idei de draperii pentru dormitor - #8 sfaturi pentru spațiul de somn

de

Aceste idei de perdele pentru dormitor includ căptușeli luxoase, alegeri ecologice și țesături care blochează lumina soarelui, astfel încât să poți găsi draperiile visurilor tale.

 

Atunci când vine timpul să te odihnești, ideile potrivite de draperii pentru dormitor nu numai că îți vor face spațiul de dormit să arate și să se simtă grozav, dar te vor ajuta să ai un somn bun și liniștit.

Draperiile sunt o parte crucială dintr-un dormitor. Ocupând o suprafață substanțială care se întinde de la podea până la tavan, acestea pot avea un impact uriaș asupra schemei de design. 

 

Fie că dorești ca acestea să se integreze într-o schemă relaxată sau să aibă un impact cu o explozie de culoare sau un model, estetica este importantă atunci când vine vorba de draperii, dar la fel este și capacitatea lor de a ține la distanță lumina soarelui atunci când te bucuri de somnul de frumusețe.

 

Idei de draperii pentru dormitor.

 

Pentru sfaturi despre cum să alegi idei de draperii pentru dormitor care nu numai că arată bine, dar care îți lasă și un sentiment de odihnă, am apelat la sfatul experților. 

 

#1 Alege draperii care se potrivesc stilului tău.

 

De la idei de dormitoare boeme până la modele moderne, elegante sau minimaliste, alege ceva care se potrivește cu stilul tău personal. 

 

#2 Draperii lungi.

 

„Oferă înălțime și dramatism camerei prin agățarea draperiilor mai sus decât fereastra. Acest lucru va prelungi fereastra și va folosi cât mai bine lumina naturală', spun cei de la Interior Fox duo. 'Când măsori fereastra, asigură-te că iei toată lungimea, astfel încât draperia să coboare până la podea fără goluri'. 

 

#3 Transformă modelele într-o schemă simplă de design.

 

Draperiile sunt o modalitate excelentă de a adăuga interes vizual într-o cameră. Dacă dorești să faci asta într-o schemă de dormitor în general simplă, alege un model cu un pattern micuț care își împrumută culorile de la accentele din întreaga cameră. 

 

#4 Draperii Blackout pentru un somn liniștit.

 

În primul rând, draperiile au rolul de a bloca lumea exterioară, ceea ce include orice lumină naturală nedorită. 

 

„Dacă draperiile sunt alese pentru dormitor, aș sugera draperii blackout. Acestea vor obstrucționa lumina soarelui de dimineață, vor menține camera răcoroasă în lunile de vară și la va încălzi iarna.”, spune Harry Cole, fondator la Loom & Last.

 

”Căptușeala blackout este, de asemenea, o opțiune bună pentru spațiile de locuit din fața casei, deoarece limitează vizibilitatea și ajută la menținerea intimității.”

 

#5 Alege un stil eco-friendly cu draperii din in.

 

Folosirea materialelor naturale se numără printre tendințele de top în materie de dormitoare în acest moment, iar dacă o tendință este bună și pentru planetă, suntem cu toții de acord cu ea. 

 

”Inul funcționează cel mai bine pentru o alegere de draperii ecologice”, spune Cole. ”Avantajul alegerii acestui material natural este că are un impact foarte mic asupra mediului, spre deosebire de multe dintre materialele sintetice. Fabricat din plante de in care necesită puțină apă sau pesticide, inul este considerat cea mai durabilă țesătură,” 

 

#6 Fă din draperii un accent colorat al camerei.

 

Draperiile sunt o modalitate excelentă de a aduce o explozie generoasă de culoare într-o cameră. Cu un singur element, poți transforma o cameră vopsită neutru și îi poți schimba cu adevărat povestea de culoare. Asortează-le cu accente din același grup de culori din jurul camerei pentru a crea o schemă coerentă. 

 

Crearea unei combinații de culori prin intermediul mobilierului este o opțiune excelentă pentru camerele de copii.

 

#7 Adaugă o căptușeală luxoasă.

 

Nu uita că o draperie are întotdeauna două fețe, ceea ce înseamnă că te poți distra de două ori mai mult. 

 

Deși nu este strict necesar pentru stilul rustic, includerea unei căptușeli în draperiile tradițional formale este esențială pentru a le face să se simtă finisate și substanțiale. 

 

Pentru a stimula ideile de dormitor de lux, adăugă o căptușeală care adaugă o notă subtilă de textură sau o culoare profundă.

 

#8 Folosește ca ultim detaliu accesorii pentru draperii

 

Dacă nu îți place niciodată să lași o treabă neterminată, completează designul draperiilor cu un accesoriu potrivit.

”Adaugă o notă contemporană ferestrei cu o garnitură sau un model decorativ de-a lungul marginilor. Acest lucru poate face toată diferența și poate transforma draperiile simple într-o declarație de design modern”, spun Choate și Ugarte.

 

Dacă ești în căutare de draperii de calitate la prețuri excepționale, atunci aruncă o privire la colecția noastră diversificată: draperii uni, draperii stofă, draperii catifea, draperii tafta, draperii satin și multe alte modele interesante.