Idei de stilizare a draperiilor din sufragerie pentru un efect WOW

de

A înfrunta culoarul cu perdele și draperii la magazinul local de decor nu este pentru cei slabi de inimă. Nenumăratele culori, modele, materiale, lungimi, stiluri și mărci de draperii pot face ca decizia de cumpărare să fie foarte dificilă. 

 

Pentru a evita oboseala decizională, noi îți recomandăm ca atunci când te duci la cumpărături să ai în minte o anumită viziune decorativă. Pentru aceasta, poți lua în considerare: bugetul, nivelul dorit de lumină naturală, dimensiunile ferestrelor, lungimea draperiei și stilul (inclusiv culoarea, modelul și materialul) înainte de a merge la magazin. 

 

Draperiile din sufragerie, în special, necesită și mai mult timp de gândire. Ți-ai putea pune întrebări precum: 

  • Vreau să blochez lumina în această cameră sau vreau ca draperia să fie doar pur decorativă?

  • Caut să adaug culoare și interes vizual sufrageriei mele sau vreau ca draperiile să se integreze deja în atmosfera creată? 

  • Unde intenționez să agăț suportul pentru draperii la ferestre și cum îmi afectează acest lucru în cele din urmă lungimea draperiei?

Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să determini exact stilul, lungimea și aspectul draperiei, astfel încât să știi exact ce îți dorești atunci când ajungi la magazinul de draperii și perdele. 

 

#1. Alege draperii în culori contrastante.

 

Pentru un aspect armonios, alege draperiile într-o culoare care să completeze nuanța pereților tăi. În schimb, dacă dorești ca draperia să fie în centrul atenției, alege o nuanță care să contrasteze cu mobilierul și pereții.

 

#2. Pentru o atmosferă liniștită și ferită de lumină, în orice moment al zilei alege draperiile blackout.

 

Dacă dorești să ai opțiunea de a bloca lumina, alege draperiile groase blackout. Spre deosebire de ceea ce sugerează numele, draperiile blackout se găsesc într-o varietate de culori și modele și chiar și culorile gri deschis, alb și bej pot întuneca o cameră într-o clipă. De asemenea, poți opta și pentru draperiile din stofă pentru o capacitate mai redusă de blocare a luminii.

 

#3. Pentru un aspect delicat alege draperiile cu motive florale.

 

Printurile florale oferă un aspect delicat și pot crea o atmosferă primăvăratică, fresh și veselă. 

 

#4. Pentru un stil natural alege draperiile din in sau bumbac.

 

Designerii de interior recomandă cu căldură materialele naturale,  precum inul sau bumbacul. Draperiile din bumbac foarte dense sunt foarte populare. Țesătura de bumbac este plăcută ochiului, cu o textură naturală și cu capacitatea de a spori adâncimea culorii modelului, dar și a volumului vizual.

Draperiile din in sunt speciale. Ușor „nepoliticoase” și fermecatoare, ies imediat în evidență. Țesătura este frumoasă și naturală și se potrivesc perfect în orice stil de design interior.

 

#5. Pentru un aspect elegant și luxuriant alege draperiile din satin sau catifea.

 

Draperiile din catifea nu sunt foarte scumpe și pot schimba aspectul unei camere foarte ușor. Se integrează în orice stil de decor și se potrivesc de minune cu mobilierul și decorațiunile moderne sau vintage. Ideale pentru dormitoare și sufragerii / livinguri.

Cele mai importante caracteristici ale draperiilor din satin sunt strălucirea și versatilitatea. Din mătase se face cel mai moale si luxos satin oferind un aspect lucios, neted și rafinat ce atrage privirea.

 

În concluzie, sper că aceste idei ți-au fost de ajutor. Dacă ai întrebări, te rog nu ezita să ne contactezi. Fie că ne lași un comentariu, fie că ne contactezi direct, suntem mai mult decât încântați să te ajutăm să iei cele mai bune decizii în ceea ce privește draperiile pentru casa ta de vis.