Idei moderne de draperii pentru bucatarie, dormitor și living.

de

Perdelele și draperiile te pot ajuta să schimbi în totalitate atmosfera unei încăperi. Poți lumina sau întuneca o cameră, poți atrage atenția către anumite detalii sau poți face ca un spațiu să pară fie mai romantic, fie mai simplu, fie mai elegant sau mai modern.

Cu siguranță există foarte multe modele de perdele și draperii, multe stiluri, texturi, și culori. Practic, în funcție de culoare și model, poți completa multiple stiluri de design: modern-contemporan, boho-chic, eclectic, baroc, etc în funcție de gusturi și preferințe.

În continuare vom încerca să venim cu cele mai bune recomandări ale designerilor pentru casa ta de vis.

  • Cele mai potrivite draperii pentru bucătărie

Draperiile pentru bucătăriile moderne pot fi simple sau cu diferite modele ce au legătură cu această încăpere, cum ar fi: modele cu flori, modele cu frunze, buburuze, etc. În ceea ce privește alegerea culorilor, este de preferat ca acestea să fie neutre sau să se potrivească cu mobilierul și pardoseala din bucătărie.

Ținând cont că nu se folosesc ferestre foarte mari în bucătărie, se recomandă să alegi draperii scurte, la fel și perdelele, în care lungimea lor nu trebuie să depășească limita ferestrei.

Din punct de vedere al materialului, sunt recomandate draperiile de in sau draperiile din bumbac pentru că acestea nu rețin mirosurile și oferă un aspect natural.

  • Cele mai potrivite draperii pentru sufragerie/living

Când vine vorba de sufragerie, cea mai importantă regulă este ca: lungimea draperiei să fie până la nivelul podelei. O draperie lungă, care cade foarte bine, va conferi camerei un aspect mai somptuos și va da impresia unui spațiu mai mare.

Poți alege culori identice cu cele predominante în living sau, din contra, poți alege culori ce contrastează cu acestea. Depinde foarte mult de stilul pe care vrei să-l abordezi în decorare și de cât de încărcată este camera de culori. Ca material te poți orienta la draperii din satin, draperii din catifea, draperii din stofă.

  • Cele mai potrivite draperii pentru dormitor

La fel ca și cele din living, designerii recomandă draperiile lungi pentru dormitor pentru un aspect cât mai elegant. Ținând cont de funcționalitatea sa, este recomandat să alegi o draperie din material mai gros, cum ar fi: draperii blackout, catifea, sau stofă care să creeze o atmosferă prielnică somnului. 

Când vine vorba de partea cromatică, alege culori mai reci pentru că te poți „juca” oricând cu contrastele pentru a crea o atmosferă liniștitoare.

Care ar fi cel mai potrivit stil pentru draperiile din casa ta?

Citește mai departe.

  • Potrivire cromatică cu pereții camerei

Perdelele și draperiile completează stilul unei camere, iar o abordare modernă este de a le potrivi din punct de vedere cromatic cu pereții. Alege o perdea sau o draperie care completează schema de culori a spațiului, pentru un aspect cu adevărat coerent și fermecător.

  • Broderia - draperii elegante

Fie că optezi pentru o draperie scurtă, până la nivelul ferestrei sau alegi o draperie lungă, până la nivelul podelei, broderia va face diferența și se poate observa cu ochiul liber. Camera va fi mai interesantă, iar zona ferestrei se va transforma în punctul care atrage atenția tuturor.

  • Stilul baroc - Opulență și rafinament

Stilul baroc, în designul interior, este recunoscut pentru aspectul său regal, prețios și aglomerat. Alege draperii cu modele geometrice, ornamente supradimensionate și din materialele rafinate (draperii din catifea, draperii de tafta din mătase). Ca paletă cromatică, barocul înglobează culori agresive, puternice.  

 

  • Motive florale - natura în casă la tine!

Printurile florale oferă un aspect delicat și pot crea o atmosferă primăvăratică și fresh sau una tomnatică, melancolică în funcție de culorile alese.  

Tipuri de draperii în funcție de material:

În funcție de materialul din care au fost confecționate există mai multe tipuri de draperii: draperii din catifea, draperii din stofă, draperii blackout, draperii tafta, draperii din satin, draperii de in și draperii din bumbac.

Tipuri de perdele:

  Cauți perdele și draperii la cel mai bun preț?

Magazinul nostru îți pune la dispoziție o diversitate de modele interesante de draperii și perdele pentru living, dormitor, camera copilului sau bucătărie, iar la comenzi peste 600 lei ai transport gratuit.

 Selectezi lungimea și lățimea dorite, apoi tipul de manoperă:

  • Manopera rejansa

  • Manopera capse

  • Manopera rejansa speciala pentru galerie

  • Manopera tiv lat

 

Și plasezi comanda online. Atât de simplu!